Regulament

Scopul organizarii acestui eveniment sportiv este de a promova miscarea in aer liber, activitatea fizica regulata, un stil de viata sanatos.

Probele puse la dispozitie au distante diferite, de 7 km / 14 km / 21 km, astfel incat sa raspunda pregatirii fizice a cat mai multor pasionati de sport. Traseul e compus practic dintr-o bucla de 7 km care se parcurge o data, de doua ori sau de trei ori, in functie de proba aleasa.

Participarea este deschisa oricarei persoane care respecta conditiile de participare si spiritul de fair-play, fie ca sunt sportivi profesionisti sau amatori.

Concurentii sunt obligati sa poarte numarul de concurs pe partea din fata a tricoului, la loc vizibil, pe toata durata concursului.

Varsta minima.

La proba de 7 km pot participa persoane cu varsta de cel putin 14 ani, la cea de 14 km – minim 16 ani si la 21 km – minim 18 ani. Se tine cont de varsta implinita in anul in curs.

Timpul limita.

Proba Timp limita *
7 km 1 ora
14 km 2 ore
21 km 3 ore

*Calculat de la momentul startului. Concurentii care nu se incadreaza in timpul limita sunt descalificati.

Participarea multipla.

Concurentii inscrisi la proba de 14 km sau de 21 km intra si in clasamentul probelor inferioare, ceea ce inseamna ca un concurent inscris la 14 km va puncta si in clasamentul probei de 7 km. La fel, un concurent de la proba de 21 km intra si in clasamentele probelor inferioare, de 7 km si 14 km.

Imposibilitatea participarii la concurs / cesionarea participarii. Schimbarea probei.

In caz de imposibilitate de participare la competitie, taxa de participare nu se restituie. In schimb, concurentul poate transfera dreptul de participare unui altei persoane, notificand aceasta schimbare organizatorului si achitand eventuala diferenta de taxa dintre momentul notificarii transferului si momentul inscrierii initiale, daca este cazul. De asemenea, schimbarea probei este posibila cu conditia achitarii diferentei de taxa de catre concurent, daca este cazul.

Descalificarea.

Urmatoarele fapte, dar fara a se limita la aceste exemple, sunt considerate abateri si atrag descalificarea: orice comportament nesportiv sau indecent; folosirea de substante dopante, scurtarea traseului de concurs; nerespectarea indicatiilor reprezentantilor organziatorului; aruncarea de gunoaie si ambalaje in alt loc decat cele special amenajate in proximitatea punctelor de hidratare / alimentare; utilizarea oricarui mijloc de transport, autovehicul, bicicleta, trotineta, role, skateboard sau altele asemenea.

Parteneri