Rezultate 2018

Castigatorii celei de-a doua editii a Semimaraton Buftea (30.09.2018) sunt:

7 km
Loc Categorie Nume Timp
1 Masculin Gheorghe Nicolae 00:24:42
2 Masculin DAMIAN MITITELU 00:24:57
3 Masculin Victor-Florin Bratu 00:25:01
1 Feminin Ana Gaftoniuc 00:31:20
2 Feminin Ionela Iorga 00:31:54
3 Feminin Elena Moisa 00:32:16
14 km
 .
1 Masculin Gheorghe Nicolae 00:49:48
2 Masculin DAMIAN MITITELU 00:49:50
3 Masculin Victor-Florin Bratu 00:52:05
1 Feminin Elena Moisa 01:03:35
2 Feminin Ana Gaftoniuc 01:03:41
3 Feminin Ionela Iorga 01:05:12
 21 km  .
1 Masculin Gheorghe Nicolae 01:16:44
2 Masculin Victor-Florin Bratu 01:20:21
3 Masculin Ioan Coroiu 01:22:59
1 Feminin Elena Moisa 01:34:37
2 Feminin Ionela Iorga 01:39:02
3 Feminin Ana Gaftoniuc 01:39:36

.

 

Recordurile sunt detinute de:

FEMININ Nume Timp Anul
7 km Oana Rauta 00:29:55 2017
14 km Popescu Maria Mirela 01:01:35 2017
21 km Popescu Maria Mirela 01:34:20 2017
MASCULIN
7 km Gheorghe Nicolae 00:24:42 2018
14 km Gheorghe Nicolae 00:49:48 2018
21 km Gheorghe Nicolae 01:16:44 2018

.

REZULTATE INTEGRALE:

Numar participanti:

7 km – 212 persoane

14 km- 147 persoane

21 km – 88 persoane

Obs: Conform Regulamentului, concurentii inscrisi la proba de 14 km sau de 21 km intra si in clasamentul probelor inferioare, ceea ce inseamna ca un concurent inscris la 14 km va puncta si in clasamentul probei de 7 km. La fel, un concurent de la proba de 21 km intra si in clasamentele probelor inferioare, de 7 km si 14 km.

Semimaraton Buftea – Buftea

VIDEO:

POZE:

Buftea21km: Album Inaintea Startului; Album START…; Album 7 km; Album 14 km; Album 21 km -1;  Album 21 km – 2;  Album Premierea… ;

Mihaela Jianu: album

IMPRESII:

Pregătirea 

La fel ca la prima ediție, dimineața cursei a însemnat și o vreme rece, cu un vânt tăios, care te ducea cu gândul mai mult la noiembrie – decembrie. Și, tot la fel ca anul trecut, temperatura depășea 20 de grade la prânz, cu un soare plăcut, numai bun de reîncărcare.

Preluarea kit-urilor, semnarea declarațiilor și eventualele înscrieri nu luau mai mult de 1-2 minute de persoană, mergeau foarte rapid, fără mai mult de 5-10 persoane simultan, maximum, la rând.

Traseul

Știam, din comunicările oficiale, asta: „o cursă derulată într-o oază verde, curată, în imediata proximitate a Bucureștiului, pe un traseu care trece prin locuri încărcate de istorie, cum ar fi Domeniul Știrbey”.

Cum este, în realitate? Foarte bun. Larg, pe zonele de asfalt, și ceva mai restrâns, dar cu suficient loc pentru depășiri, în incinta domeniului Știrbey.

Străzile alternează perioadele de suiș cu binemeritate coborâri, iar traseul tip trail din Știrbey este suficient de plat, fără crengi, pietriș și alte mici lucruri care ar putea deranja un ritm constant de cursă. Cu un plus pentru liniște și peisaj – nu ai cum să nu apreciezi asta, chiar și din fugă.

Tot traseul a fost clar marcat, toți voluntarii își făceau treaba dar făceau și atmosferă. Nici măcar un om complet nefamiliarizat cu traseul, ca mine, nu ar avea cum să aibă dificultăți de orientare.

(Text integral: www.lovesport.ro)

*****

Vine și momentul startului. Pornim în forță, toți alergătorii înscriși la cele trei probe: 7, 14 și 21 km. Pe hartă, traseul mi s-a părut cam complicat, dar în practică mi-am dat seama că e ușor de urmat și n-am avut dificultăți de orientare, mulțumită marcajelor și voluntarilor. Noi, cei de la semi, am avut de parcurs o buclă de 7 km de 3 ori.

Am trecut inclusiv pe potecile de pe domeniul Știrbey, traseu pe care îl știam de la Duatlonul Buftea din primăvară. Nici acum n-am avut vreme să admir locul, extra-atentă să nu mă împiedic, mai ales pe porțiunea cu pământ, frunze și pietricele.

Porțiunea pe care mi-o aminteam aglomerată de la Duatlon (zona de start de pe malul lacului) era aproape goală, animată însă de super-voluntarii care ne-au încurajat la fiecare trecere pe acolo. M-au impresionat plăcut, cred că susținătorii au fost un plus mare al evenimentului și au reușit să scoată soarele din nori, ca să zic așa 🙂 Au împărțit zâmbete, apă și încurajări, crescând simțitor nivelul de good vibes din aer.

Singura problemă la cursele astea urbane e că fundalul pentru fotografii e uneori deprimant: un wc, un stâlp cu cabluri, garduri, o construcție nu prea arătoasă.

[…]

A fost o cursă alergată cu bucurie, de la start la finiș, cu tot efortul inclus. La asta au contribuit din plin voluntarii, care au făcut o atmosferă tare frumoasă pe traseu. Că veni vorba: circulația a fost închisă complet pe traseul de alergare, pe toată durata cursei, așa că n-am avut probleme cu mașinile.

[…]

Până la momentul premierii, au încăput două porții de paste, câteva poze, o baie zdravănă de soare și o discuție meteo-filosofică despre “nori răzleți” vs „nori sporadici” 😀

Ad-hoc, organizatorii au anunțat o nouă categorie de vârstă, 70+. În plus, a fost și un participant în scaun rulant, iar de anul viitor va exista și o categorie dedicată. Eu aș face o categorie și pentru alergare în echipă – om și patruped blănos, că tot am văzut astfel de echipe reușite.

Am ciupit și ceva podium, locul 3 la categoria de vârstă. Mai exact, am prins două podiumuri, la 14 km și 21 km, deoarece Semimaratonul Buftea are un regulament mai deosebit, care permite celor înscriși la 21 km să puncteze și în clasamentele probelor inferioare, de 7 km și 14 km. De asemenea, un concurent înscris la 14 km intră și în clasamentul probei de 7 km. Anul acesta, la masculin a fost un singur câștigător la toate cele trei probe, desemnat campion absolut, care a stabilit și cei mai buni timpi ai competiției.

La final, zona din fața primăriei Buftea se colorase în galben de la multele pungi de premiere. Cu provizia de batoane Redis asigurată, am plecat spre casă, recunoscătoare că am trăit încă o experiență energizantă în alergare.

(Text integral: www.zambetsisanatate.ro)

*****

Very nice place to run.  Very good organisation. Love it.

(David Alexandre Liebermann)

*****

Eu dau un vot de incredere pentru simplul fapt ca stiu cat de dificil este sa organizezi o cursa, indiferent de cati km are ea. Plus ca zona e faina!
Daca stam sa ne gandim, nu cred ca exista vre-o competitie fara minusuri
Bineinteles ca este loc de imbunatari, mai ales ca a fost abia a 2a editie, dar nu cred ca ar strica organizatorilor sa invete/asculte sugestiile participantilor, raspunzand cu: „ne dam silinta.. imbunatatim pe vitor.. etc”
Succes!

(Militarescu Ionut)

*****

O cursă plina de entuziasm,profesionalism, voie bună și mult sport!

(Gabriela Andreea Pradatu)

*****

Un traseu deosebit, voie buna, atmosfera frumoasa, organizatori, voluntari, totul a fost super… O amintire frumoasa… ne vedem la anul!

(Zoltan Kiss)

*****

Super traseu ca de obicei, circulatie auto inchisa pe tot parcursul – Pegas Triatlon Club nu ne dezamageste niciodata!

(Vlad Calin)

*****

Un concurs excelent !

(Panait Mihai Vlad)

*****

Va rugam sa ne trimiteti impresiile voastre, pozitive si negative, la adresa de email office@triatlon.info.ro

Parteneri